VI LEVER LIKSOM I PERIODER

Vi alla har perioder i livet som är tuffare än andra. Jag har en sån just nu och haft den senaste veckan. Det är ok, det gäller bara att man inte fastnar. Det är ok med dagar då man bara ligger hemma svettig med flottigt hår med de säckigaste kläderna och bara äter godis och inte gör ett skit för livet känns skit. Jag tror vi alla behöver sånna perioder, vi skulle liksom inte uppskatta de bättre stunderna lika mycket annars.

Så vad har jag gjort den senaste veckan då förutom att ligga hemma lortig? Har faktiskt trots det hunnit med en hel del, bla beställa en studentmössa, fått undan en massa plugg, vart hundvakt, ätit massa god mat, hängt med mina bästa syskon, dom bästa vännerna och den bästa pojkvännen har även hunnit med en jobbhelg till så nu återstår bara en kvar innan jag får ledigt helgen efter. Det gäller liksom att göra saker som får en att må lite bättre trots att livet just i stunden suger. Det blir iallafall lite lättare att ta sig igenom dagarna då.

Så vad sjutton gör jag vaken nu på min lediga dag? Jadu om jag ens själv visste. N drog till jobbet nyss och jag ligger kvar i sängen med en vetekudde och kollar på Madagaskar. Från och med igår och några dagar framöver lever vi samboliv och det känns förjävla gött. 

Tänkte iallafall försöka somna om någon timma innan jag tänkte åka hem ( om jag nu orkar) och hämta lite mer grejer, och kanske handla något smarrigt. 
Ikväll ska jag äntligen få träffa den finaste av dom alla över lite tacos och någon drink. Min fina Ems jag inte träffar på ALLDELES förlänge. Ska bli så underbart att bara snacka skit och om allt om vad som hänt i livet dom senaste månaderna, LÄNGTAR❤️❤️

Nu ska jag försöka somna om, ville bara titta in och uppdatera er lite. Ni får ta hand om er så hörs vi när vi hörs. ❤️



VISSA DAGAR TUFFARE ÄN ANDRA




PLÖTSLIGT HÄNDER DET

Och jag har skickat in min judeuppsats! Halleluja!!!! Fan va skönt. Hoppas den duger bara. Orkar inte tänka på den där förbannade uppsatsen nå mer nu. Annars har jag haft teori på idrotten idag, fått träffa Ebba som också opererat sig nyligen, så skönt att få träffa henne igen. 

Drog till min bror efterråt och vi gick en promenad med hundarna och sen pluggade jag. Kom hem och pluggade faktiskt lite till. Men sen bänkade jag mig framför tvn. Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen titta på PH och sova. Börjar 8.15 imorgon!



GOD MORGON GOD MIDDAG

Hej på er. Gårdagens jobbkväll kan bara stavas KAOS. När klockan var halv elva var det fullt hus vilket innebar en ut - en in. Alltså över 1000 personer hade vi igår. Superkul, men så galet stressigt. Nu längtar jag faktiskt tills vi flyttar in i nya entrén/garderoben. Att hålla på och öppna en extra garderob är alldeles för komplicerat och det blir kaos. Och toppen av allt så pajade min kortterminal så allt fick jag göra manuellt + att jag fick ta båda kassorna själv. Men det gick faktiskt helt ok. Idag är jag dock helt slut och har huvudvärk och en nacke som spökar. Så sen N åkte hem för ca en halvtimme sen har jag bara legat i soffan och känns som jag vill stanna här resten av kvällen. 

Längtar tills jag får en ledig helg. Minns knappt hur det kändes att vara ledig en hel helg...

Vaknar till att N har skickat snapchat på mig när jag sover.... Haha

FLÄNG

Har vart en upptagen kvinna dom senaste dagarna, men HEJ på er!

Onsdagen (tro det eller ej) men jag började skriva på min uppsats som skulle vart inne för över två månader sen. Så har typ halva kvar. Kvällen gick till att gosa med pöjken min. I torsdags var han så snäll och skjutsade mig till bussen, för då var Sälen på schemat. Sablans kabablans vad jag vill göra min praktik där. MEN det går ju inte eftersom jag har både jobb och ett knä som är paj. Men var en mycket trevlig resa bortsett från bussresan då. Fick god mat, fick se Experium och en massa jävla snö! Pärfäkt. 

Kom hem vid sjutiden och på kvällen var jag med Niklas och Ule. Sen åkte jag hem och sen kom N hit. Så fick skjuts till skolan igår också, lyx!  Hade kök och lagade sjukt god mat. Samt failade på en chokladpudding. Åkte hem, sov en stund, duscha och sen kom grabbarna hit och hängde innan jag drog till jobbet. Lugnaste fredag hittills, med Norlie & Kkv på scen. Gryyyym spelning, men dom sjönk så sjukt mycket i mina ögon pga deras beteende mot mig och en kollega. Pinsamt att man kan bli så otrevlig bara för att man börjar bli känd. Inte ok!!

Imorse hade jag lovat N våffelfrukost så vi sov ut ordentligt och sen bjöd jag på våfflor. Det uppskattades! 

Nu ligger jag framför tvn och bara tar det lugnt. Ska pallra mig in i duschen och sen blir det thaimat ikväll. 

Jobb ikväll igen med Björn Rosenström på scen. Kan nog bli en bra kväll! 





WINTER




VAD ÄR FEL

Kan återigen inte somna.. känner mig aspigg och vet fan inte varför.... har haft sprängande huvudvärk hela dagen och har vart trött, men så fort det börjar bli semt blir jag pigg igen??

Imorgon ska jag iallafall fixa allt det jag sa igår, eftersom jag inte mått bra idag. Så ska ställa klockan så jag kommer upp i tid. Ska göra uppsatsen hos min bror, fixa med banken och sen senare ska jag och Niklas tvätta bilar. Vad mer jag kan åstadkomma imorgon får vi se. Håller verkligen tummarna att mitt uppsatsskrivande går bra imorgon så jag kan få undan det. Nä nu ska hag göra ett sovförsök. Godnatt på er!

JÄVLA NATTMONSTER

Nu är domdär nattmonstren på besök igen och håller mig vaken... Min klocka ringer 06.00 imorgon!!!!! John Blund verkar ju inte vilja dejta mig ikväll iallafall, mina ögon är ju fan pigga som fotbollar. Har försökt somna framför surfplattan, tvn, efter jag ätit lite nattmackor och nu har jag proppat i mina hörlurar. 

Har iallafall som tur är bara två lektioner imorgon. Men ändåååå! Har en uppsats att skriva, besöka banken, låna en bok och läsa, sen är jag så himlans sugen på att försöka mig på en liten promenad imorgon..... Får se vad jag åstadkommer eller om jag bara ligger däckad i soffan som vanligt. Nej nu MÅSTE jag somna!!!!!

När jag var ute och körde idag slog mätarn om till exakt 8000km, rätt coolt!

BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG

Okej här kommer som jag lovat en årsresume. Den suger balle men det är något iallafall. Hade tänkt mig en mycket mer exklusiv. 

1. Gjorde du något som du aldrig gjort förut? Tog körkort, åkte utomlands ensam med pojkvän och vänner, fyllde 18 bast, ja listan kan göras lång!

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag gjorde nog inga.

3. Blev någon av dina vänner föräldrar i år? Nej, men några jag halvkänner.

4. Dog någon som stog dig nära?  Nej som tur inte!

5. Vilka länder besökte du? Mallis, Spanien och Sverige då.



6. Är det något du saknat 2013som du vill ha 2014? Festivaaal, fan va ledsen jag är över att jag inte va på någon i år.

7. Vilket minne kommer du minnas från 2013? Alltså Spanien resan var ju oslagbar.

8. Vilken var din största framgång 2013? Att jag slutade på Donken och började på världens bästa jobb Liljan.

9. Största misstaget 2013? Alltså 2013 var så grymt hela året, men att jag låtit "vänner" trampat på mig lite för mycket tror jag. En del har verkligen visat sitt rätta jag. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig under 2013? Ja det kan man väl säga, gjorde en knäoperation jag fortfarande inte blivit bättre, bara värre.

11. Bästa köpet? Sjukt svår fråga, enda som kommer upp just nu är min movits biljett haha!




12. Vad spenderade du mest pengar på? Alkohol, godis och mat skulle jag nog säga. Vilken toppenpingla jag är va? ;-)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Hela sommarn, alla (bra) vänner, pojkvännen och att fylla 18 och få ta körkort, den känslan alltså!!

14. Vilka sånger kommer du alltid minnas som sommaren 2013? Pinia Coladaboy (eller hur fan den stavas) 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med förr? GALADARE. 2013 kommer leva kvar länge, åh vilket bra år det vart!!

16. Vad önskar du att du hade gjort mer? Rest ännu mer, pluggat mer haha, ja typ nåt sånt.

17. Vad önskar du att du hade gjort mindre? Tänkt och analyserat.

18. Hur tillbringade du julen i år?  Hemma först med familjen, farmor och mormor, sen hos min pojkvän :)

19.Favoritprogram? The walking dead och pretty little liars.

20. Bästa boken du läst i år? Tror jag vill säga Inspärrad.

21. Jobbigaste som hände 2013? Ja en del saker jag ej tänker dela med mig av här.

22. Något du önskade och fick när du fyllde år? Jag fick mitt körkort❤️

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Hade kalas med släkten och sen kom några vänner förbi på tårta. Sen firade vi mig på krogen helgen efter.

 24. Finns det något som skulle kunnat göra 2013 lite bättre? Tror fan inte det!

25. Hur skulle du beskriva din stil 2013?  Så sjukt varierande mellan alla olika stilar! 



26. Galnaste partykvällen? Oj, var inte ut speciellt många gånger, alla var galna på sitt vis, men måste nog säga movits, galen spelning och en galen fylla. Haha

27. Vad ser du mest fram emot 2014? Måste nog säga Spanienflytten vi planerar till hösten!

28. Något du skulle kunna förbättra 2014? Ja, jag skulle vilja säga skolan men jag tar ju studenten i år så det känns lite sent. Men att spara mer pengar iställe för att slösa, och börja TRÄNA. Är så träningsugen att jag döör!! Bara jag får ordning på mitt knä så kör vi sen!

29. Beskriv 2013 med tre ord. Spontant, kärleksfullt och perfekt.

30. Vad hoppas du på för förbättringar till 2014 hos dig själv? Att jag slutar analysera allt, våga ta risker och visa ännu mer kärlek till dom som förtjänar det och sluta bry mig om de som faktiskt gjort mig ledsen. De personer som står mig närmast idag är helt enkelt de bästa människorna man kan ha att göra med, dom ska jag va rädd om och ta väl hand om!




Så, Summan av kardemumman, tack 2013 för det bästa året i mitt liv. Jag är så galet tacksam lver det fina jag fått vara med om. 

Jag hoppas 2014 blir minst lika bra. Nu går vi mot våren och i sommar väntas Alanya, studenten, en sjuk sommar bara och sen är planen en flytt till Spanien senare i höst. Can't wait!

Del 2 av 5

Jobbhelg nr. 2 av 5 är nu avklarad och det var skönt att sova till kvart i två idag.

Igår sov jag inte så länge men fick en del saker gjorda. Var bl.a till Kupolen för att retunera ett par skor som spruckit i klacken, så nu är jag på jakt efter etr par schyssta bruna boots. Sen var det bara hem och göra en efterrätt, middag vid sex stod på schemat. Hela familjen samlad. Tacos och cheesecake. När klockan blev tillräckligt begav jag mig till jobbet. Hade en bra kväll, bra med folk men inte mycket tjaffs. När jag slutat gick jag mot N som kom och mötte mig och efter det har vi sovit ut ordentligt. 

Kom nyss ur sängen så nu ska vi käka tacos till frukost. Vad resten av dagen har att erbjuda får vi se. Vi har ju iallafall fått ett djävulskt vinterland med nästan -12 grader.



SÅDÄR GLAD IGEN

Igår var verkligen en effektiv dat för mig. Var i skolan någon timma först, gick igenom vårterminen och rätade ut några frågetecken. Kom fram till att denna termin kommer gå så läskigt jävla fort, och att en av mina apu-veckor kommer jag behöva spendera i skolan, vilket vi fick ett ok på, så det känns redan mycket bättre.

När vi slutat gjorde jag och Malin bankärenden både för oss själva och för klassen. Båda gick bra! Sen var det hem, äta duscha och vila lite, sen tog jag bilen till Ica Maxi och handlade bl.a blåbär då jag hade lovat Niklas paj. Så hela kvällen spenderades i soffan med honom. Så jävla välbehövligt med lite kvalitetstid bara vi. Ta det lugnt, mya i soffan och prata om allt mellan himmel och jord och titta på Breaking Bad.
Jag var ju ledig idag men han började åtta, stackarn. Somnade om igen när han åkt och vaknade vid 12. 

Inatt ska jag jobba, och lika så imorgon. Ska förhoppningsvis också hinna med att träffa Frida. Blir en bra fredag!!



SKULLA SITTA SÅ JÄVLA FINT





ONSDAG


Onsdag vare idag, men det kändes som måndag. Skolan för första gången och det kändes bara allmänt drygt. Lagade mat och chillade i köket. 
Två vänner har tagit körkort idag så snart ska vi roadtripa med en av dom! Vartnde blir återstår att se. 

Vi hörs i framtiden ;-)

MYSIS

Och där var min sista lovdag slut. Imorgon går jag alltså in på min sista termin i skolan, i sommar tar jag alltså studenten, sjukt. 

I söndags var jag deppig med huvudvärk, men efter lite mat blev jag lite piggare. Kvällen spenderade jag med Elina, Ule och Niklas. Trevligt och behövligt.

Igår vaknade jag och Niklas utsövda, åt frukost, åkte hem till mig och kollade på film och sen var jag ut och åt 2-rätters middag med min familj. Efterdet blev jag upphämtad och sen hängde vi hos Niklas och sen hemma hos Ule.

Imorse fick jag världens finaste uppvakning. Vaknade utav att N väckte mig och hade gjort finaste frukosten. Gullpruppen min❤️
Var ut med hunden, kollade på tv och sen åkte jag och N hem till mig och kollade på film. Resten av kvällen har vi ätit pizza och hängt hos Ule.

Nu är jag hemma, har nyss duschat och tänt massa ljus och tittar på Paradise.

Januari blir en tuff månad med massa skola och jobb, men i Februari har jag en massa saker att se fram emot! 

Är väl bara att köra på det sista halvåret. Hey ho!



IDAG ÄR EN SÅN DAG

Då exakt allt suger.

SNART DAGS FÖR JOBB




Soffhänger

Hej på er. Hänger hos min bror förtillfället. Vi har käkat Max och nu snackar vi skit och bara hänger. Bra laddning inför nattens jobb. Dom ska på bio och jag börjar jobba vid 22. Vad gör ni en lördagskväll som denna?



SOFFLIGGANDES

Idag har jag mått skit verkligen. Haft asont i magen, yr så fort jag rest mig och ont i huvudet. Har sovit på soffan exakt hela dagen och det var nog vad jag behövde. Mitt liv går i 110 ungefär exakt hela tiden och det har vart en intensiv höst på familjeplanet. Så ibland kommer dessa perioder då jag bara ligger i soffan dag ut och dag in och mår skit. Sen är det bara att köra på i 110 igen. Som ni kanske förstår har jag då inte gjort något plugg än, men har ju faktiskt lör, sön och måndag på mig. 

Jag har iallafall nyss käkat middag, tagit en dusch och fått på mig kläder. Om två timmar börjar jag jobba, så det är väl bara att börja ladda. Kram på er.



MYSER


Eftersom min pojkvän och Ule har åkt på "semester" i Lofsen är jag typ alone ända fram tills söndag. Så har inte gjort mycket idag, sov ut, städade rummet, fick hem en soffa(!!) som passade perfekt till mitt rum, så himla tacksam! Och sen har jag vart på IKEA och köpt nya köksstolar som var ett helvete att skruva ihop. Resten av kvällen har jag spenderat i nya soffan framför New Moon som gått på 5:an. Mycket mer än så blir det inte idag. Imorgon och på lördag väntas jobb, precis som dom andra fem kommande helgerna. Känns både kul och jobbigt, tråkigt att inte ha någon ledig helg men förbannat skönt med mycket pengar!

Imorgon lär jag skriva dendär förbannade uppsatsen innan jobbet iallafall. Mer planer än så har jag icke. Ska passa på att njuta av dom sista "lediga" dagarna.

BLIR ARG

Har försökt gjort en årsresume med bilder, men den vill verkligen inte som jag vill så jag får nog göra en annan. 

De senaste dagarna har iallafall vart asbra. Varit med min pojk och kompisar hela den senaste veckan. Men hunnit med en hel del jobb. I söndags gjorde vi inte mycket alls, i lördags var jag på Kupolen med Frida, åt lunch och köpte mig världens finaste kappa + ett par vans <3 liten julklapp till mig själv.

I måndags var vi och handlade all mat inför nyårsafton och köpte raketer och gjorde cheesecake. Kollade även på Madagascar 4st i en säng. När Ule och Niklas spelade tvspel somnade jag som en stock. Vaknade lite försent igår, så pappa fick komma och hämta mig, handlade lite och sen va det bara hem och förbereda sig inför kvällen. 

Jag, Frida, Niklas och Simon åt en riktigt god nyårsmiddag och drack gott. Hade inga planer alla för hur vi skulle fira tolvslaget så tillslut bestämde vi oss för att dra på krogen. Vart en bra nyårsafton med så himla fina människor. Vid två fick vi skjuts hem då jag och Niklas åt fyllemat hos mig innan vi somnade gott. Har haft en bra bakisdag, inte alls speciellt bakis! 

Vill bara tacka för det fina året, 2013. Har vart det bästa året och kunde inte vara mer tacksam, även om det har vart tungt ibland. Tusen tack, 2014 ska också bli ett sjukt bra år. ❤️


Mitt namn är Amanda Sten, 19 år och kommer ifrån Dalarna. Tog studenten sommaren 2014 och jobbar nu som bartender, men söker heltidsjobb och letar lägenhet tillsammans med min pojkvän. I min blogg får ni följa mig i min vardag gällande jobb, tankar, vardagssysslor etc. Skriver när jag har lust, som en dagbok för mig själv men också för dem som vill läsa om en helt vanlig tjej. Kul att just du hittat hit! Kram.

RSS 2.0