20.17 - chokladlasange
Ingredienser
Vit chokladmousse
2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 msk vaniljsocker
2 st äggulor
1 dl kvarg (kesella)
Mörk chokladmousse
200 g mörk blockchoklad
3 st äggulor
0.5 dl starkt kallt kaffe
2.5 dl vispgrädde
Vit chokladmousse
2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 msk vaniljsocker
2 st äggulor
1 dl kvarg (kesella)
Mörk chokladmousse
200 g mörk blockchoklad
3 st äggulor
0.5 dl starkt kallt kaffe
2.5 dl vispgrädde
Gör så här
1. Vit Chokladmousse
Vispa grädden med vaniljsocker.
2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den bara smälter.
3. Tillsätt äggulorna i chokladen under kraftig omrörning.
4. Rör ner kvarg och sist den vispade grädden.
5. Låt den sedan stå och stelna ett par timmar i kylen.
6. Mörk chokladmousse
Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna lite.
7. Rör sedan ner äggulorna ett i taget.
8. Rör ordentligt mellan varje låt smeten svalna.
9. Rör i kaffe.
10. Vispa grädden och rör ner den i chokladsmeten och ställ in i kylen i två timmar.
Sedan serverade vi detta med varma hallon och blåbär. Vi halverade detta recept, och det räckte till minst tre stycken. Detta är sååå gott!!
Kommentarer
Trackback