20.17 - chokladlasange

Ingredienser
Vit chokladmousse
2 2 dl vispgrädde
200 200 g vit choklad
1 1 msk vaniljsocker
2 2 st äggulor
1 1 dl kvarg (kesella)

Mörk chokladmousse
200 200 g mörk blockchoklad
3 3 st äggulor
0.5 0.5 dl starkt kallt kaffe
2.5 2.5 dl vispgrädde

Gör så här

1. Vit Chokladmousse
Vispa grädden med vaniljsocker.

2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den bara smälter.

3. Tillsätt äggulorna i chokladen under kraftig omrörning.

4. Rör ner kvarg och sist den vispade grädden.

5. Låt den sedan stå och stelna ett par timmar i kylen.

6. Mörk chokladmousse
Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna lite.

7. Rör sedan ner äggulorna ett i taget.

8. Rör ordentligt mellan varje låt smeten svalna.

9. Rör i kaffe.

10. Vispa grädden och rör ner den i chokladsmeten och ställ in i kylen i två timmar.

Sedan serverade vi detta med varma hallon och blåbär. Vi halverade detta recept, och det räckte till minst tre stycken. Detta är sååå gott!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mitt namn är Amanda Sten, 19 år och kommer ifrån Dalarna. Tog studenten sommaren 2014 och jobbar nu som bartender, men söker heltidsjobb och letar lägenhet tillsammans med min pojkvän. I min blogg får ni följa mig i min vardag gällande jobb, tankar, vardagssysslor etc. Skriver när jag har lust, som en dagbok för mig själv men också för dem som vill läsa om en helt vanlig tjej. Kul att just du hittat hit! Kram.

RSS 2.0